Öland

Öland
Solnedgång

onsdag 30 december 2015

Tur att dagar tar slut.

Började med att vara tröttare än trött och "bara" en halvtimma tidigare på jobbet. Kom in på kontoret dock men inte i min dator eller jo in kom jag men den ville inte släppa in mig på min profil så allt jobb jag har lagt ner sedan jag började har ca 25% av alla filer försvunnit inklusive samtliga lösenord och genvägar. För att inte tala om accesser in till olika dokument. Typ fabriksåterställning. Lyckades efter en omstart få igång mailen iaf. Fick rådet att starta om igen av icke närvarande IT. För varje omstart fick jag aktivera mailen. (Har inte IT fixade detta tills jag är tillbaka vecka 2 är risken stor att jag kastar datorn.)


Vad gör man då? Jo man sätter ljus i motordelar, pratar med kollegor, jagar IT, pratar mer med IT, äter frukost, städar lite, osv. Jag satt inte kvar till lunch, efter elva hade jag fått nog och var på väg hem. Först lägenhet, stationen, tåget, buss, buss och vandrade hem från Köpingsvik. Tog en stund men hem kom jag. Kan tala om att varmt har det inte varit. OK, inte kallt där det varit lä men de ställena har det varit ont om. Fryser ju fortfarande.


Väl hemma så var det till att gå igenom kyl och frys för att sedan köra ner till affären och handla. Kunde ha gjort det när jag gick från bussen men dels behövde jag veta vad som fanns och vad jag behövde handla. Och så är det inte kul att bära tunga matkassar några km. Fick också veta att forna kollegan och chefen inte kan komma i morgon men hon hoppas kunna komma efter jobbet nästa vecka. Ser jag fram emot. Vi ska fira ju.


Då jag är kass på att fira nyår blir det taco paj i morgon med smoothies som förrätt och efterrätt. Hemmagjord och osötad. Och så har jag hittat champis att skåla med. Mousserande vinet tar vi när besöket kommer. (Fast jag lär spä med apelsinjuice för då blir det godare.) Och vi började med att byta ut fyrverkerierna mot rislyktor som vi därefter har bytt mot lite glass. Så kan det gå när man funderar på vad man gillar bäst...... Nu skall jag dock sova. Säger därmed god natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar