Öland

Öland
Solnedgång

fredag 25 december 2015

En annandag

Det blev en lång dag igår. Vi skulle vara hos min syster så att maten hann att vara klar till 12. Då jag hade Janzon så var det till att vara där straxt efter 11. Hade lite småsaker till barnen före maten. Tore fick först en traktor sedan mutade jag honom med ytterligare en om jag fick byta kläder till de som syrran tyckte han skulle ha. Emma fick bergkristallen som var slipad som 2 hjärtan som sitter ihop och en hör med hår saker som gick i olika lila nyanser. Emil som går själv till bussen och träningen fick en reflex. Vill ju att han ska synas och så en slant.


Det blev väl mycket mat och som alltid blev merparten över. Att magen var väl utspänd gällde nog för alla utom några av barnen. De hade ju liksom inte tid för att äta. Lite lek och det blev tid för Kalle Anka. Straxt innan Kalle var slut så lånade jag Elsa, Maken lånade Hubbe och Petra tog Musse, dvs hundarna och så gick vi en bra bit. Elsa gilla att ställa till strul så hon fick gå utan sällskap så gick de övriga före och och vi kom några minuter efter. Gick riktigt bra även om de sa att Elsa skulle lägga sig platt och vägra att gå


Vi hann tillbaka precis till tomten kom. Barnen hjälpte till att dela ut. Vi vuxna hade fått ett nummer var före maten och sedan var de paket vi hade med oss numrerade. Jag fick makes och mamma fick sin så vi bytte. Vilket gjorde oss båda nöjda. Emil fick paket som han verkade gilla och han öppnade alla sina. Emma var nästan lika snabb men kläderna var nog inte riktigt vad som stod högst på önskelistan där. Leksakerna var dock helt ok. Tore öppnade de tre största paketen som alla innehöll traktorer sen fick de övriga vara. Tog mormor en halvtimme att få honom att öppna resten av dem han fick. Därefter återgick han till sina traktor. Jo de små som fanns i ett av de mindre paketen fick vara med men kläderna fick inte mycket uppmärksamhet. Och tröskan från oss och bror med sambo var väldigt bra den hade alla delar som en tröska ska ha.


Därefter var det fika igen. Tyckte inte vi gjorde annat än åt. Men sen fick det vara bra och vi åkte hem. Emil med föräldrar åkte först. Emil ska få ett syskon i januari så hans mor var lite trött och började få ont i ryggen. Sen fick föräldrarna bråttom och då tyckte vi att vi också kunde smita. Dessutom började det bli dags för Emma och Tore att göra sig klara för att sova.


Väl hemma började vår egna jul. Men det får vi ta mer om en annan gång för nu behöver jag sova om jag ska upp tidigt och åka till Kalmar i morgon. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar