Öland

Öland
Solnedgång

lördag 19 december 2015

Behaglig dag eller iaf nästan

Började dagen med att väckarklockan ringde. Jag var inte alls sugen på att vakna så jag vände mig om och sov en stund till. Det var väldans skönt! Kom dock upp efter ytterligare en halvtimme. Klockan ringde nämligen en gång till då. Blev klar i hyfsad tid för att åka till Kalmar. Tyvärr var vi inte ensamma om att åka dit idag. Men maken fick sina glasögon. + senilsnören som jag köpte till honom. Då kanske han inte tappar dem igen?


Saknade ju en del steg igår så vi gick en hel del. Oftast vände vi bara i dörren för köerna ut var väl långa. Men apoteket fick ett besök och stortorget. På båda ställena kunde man ta sig fram. Det sistnämnda stället får ett eget inlägg när jag kommer åt bilderna därifrån. Maken tröttnade fortare än mig så den sista presenten är fortfarande inte inköpt.


På vägen hem hörde den ena brodern av sig. Han behövde inköpshjälp. Vi var hemma och åt lite sen hade jag ca 25 min att ta mig in till Borgholm och handla det som önskades. Hade fått önskelistan och pris. Fick då ringa upp och få det lite mer specificerat. Har dock lyckats med god marginal. Kan med lite tur bli en paket till. Och saknar ännu den sista presenten. Funderar skarpt på att ge vederbörande pengar. Enda haken med det förutom att det är trist, är att den som ska ha dem kommer att stoppa dem i spargrisen. Jag vill att vederbörande skulle ha lite kul. Hmm


Åter hemma blev det en promenad. Har en liten runda som jag denna gången gick avigt mot hur jag brukar gå. Men det började bli mörkt och gå mitt i skogen när det är mörkt är ingen hit.Väl åter höll maken på att sätta upp ljusslingan runt fönstret. Ser bra ut inifrån. Kom på idag att både maken och jag har funderat på istappar runt på framsidan av huset. För mycket folk i Kalmar för att göra slag i saken. Men det kommer väl fler dagar? Rea efter jul tom?


Efter middagen fick jag för mig att baka lussekatter. Så nu ska jag klara julhelgen iaf. Måste köpa mer mjöl, jäst, saffran och russin behövs för att kunna göra en sats till. Ska försöka komma ihåg att handla det i veckan. Kul att baka och något ska man väl göra när man är ledig i fyra dagar?? Förutom att gå då, har iaf fått ihop dagens steg samt de som saknades igår med marginal.


Nu är det dock dags att sova igen. Borsta tänderna och sedan krypa ner. Man har ju en hel 3 dagars vecka framför sig sen. Måste ju orkar också. Tufft med tre dagar i stället för  fem. För mängdenjobb brukar inte bry sig om att det bara är tre dagar att göra det på. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar