Öland

Öland
Solnedgång

lördag 10 augusti 2013

En lååååång fredag

Fickstiga upp innan tuppen gol. Dvs grannes tupp. Fast den kan inte klockan, för han gal lite när han tycker. Lassade på skrivbordet och kom på att jag hade en massa kassar med skräp. (Ok kanske hälften hade kunnat säljas men nu rök alltihop.) Till makens dotter och hämtade sängen för att köra till Stadsmissionen med skrivbordet och till tippen med det övriga. Så nu är de semestersysslorna klara. Eller iaf våra möjligheter att göra mer.


Därefter hem till syrran. Skulle bara passera Ica på vägen men det blev apoteket också. Lille Tore mådde inte jättebra så lite alvedon skulle inhandlas. Men de hade inte på Ica det syrran hade bett mig handla. Köpte det de hade och fortsatte till Apoteket. De kunde iaf se till att det blev sånt som funkade. Dvs panodil i rätt styrka.


Väl hos syster fick jag ta hand om Lille Tore en stund. Syrran behövde klippa gräset. Hon hade lite dåligt samvete över att hon smet ut och fixade gräsmattan så fort jag kom. (Men jag hade åkt dit för barnens skull så varför inte?) Tore skulle sova. Hmmmm ok en liten stund då.


Klockan tolv ska man ha magknip tydligen. Man kan ställa klockan efter magknipet berättade syrran när hon kom in. Stackars liten och inget som hjälper. Gräsmattan innanför staketet blev klippt iaf. Både Tore och vi andra fick lunch innan det var dags att hämta Emma på dagis. Emma hade minsann saknat sin mamma men sin moster mer. Go unge det!


Medan Tore sov en runda till fixade jag lite mellanmål till Emma och såg till att hon åt det. Inte allt men tillräckligt för att få nyponsoppa till efterrätt. (Det var Emma som ville ha nyponsoppa till efterrätt, jag försökte med vindruvor.)


Ut till bassängen så Emma fick bada och Tore fick fick frisk luft. Syrran passade på att städa källaren. Fast Emma var inte sämre än att hon motionerade en annan lite också. Tog en snabb runda med hunden. Det var meningen att Emma skulle följa med men kusin Emil kom. Och jag tyckte nog att det kunde vara roligare att leka med honom än att gå ut och gå.


Vi hann med en fika också innan jag åkte men den muffins-ätar-studien kommer i ett eget inlägg. Jag hann med att låna duschen också. Helt underbart att få tvätta sig i varmt vatten istället för kallt. Så frågan är vem som utnyttjade vem mest. Syrran eller jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar