Öland

Öland
Solnedgång

onsdag 26 juni 2013

En söndag med lek

I söndags var det lunch/middag hos Emma med familj. Ett tillfälle man inte kan missa. För att hinna leka med Emma och gosa med Tore utan konkurrens så kommer man ett par timmar tidigare. OK, syrran får hjälp också. Om inte annat så med att slippa underhålla barnen.

Emma är så stor och duktig nu att hon gå med Hubbe själv. Dock får inte gå med honom själv men ett koppel kan hon alltid få hälla själv.

Att en annan håller i ett andra koppel är helt ok. Sedan är hon också så stor nu att hon själv väljer vad hon vill ha på sig. Att hennes mamma försökte få henne att följa med in och byta ut denna blå tunika mot en klänning gick inget vidare. Klänningen var ju inte blå!

Men att hjälpa till att grilla kunde hon. Hämta tändstickor till pappa klarar man av när man är knappt tre år. Likaså hämta en pensel till köttet osv. Riktigt hjälpsam är hon, så då sådan hjälpsamhet brukar växa bort tidigt så får hon hjälpa till precis så mycket hon vill.

Först åt hon upp sin "tårtbit", sedan satte hon sig i sin fars knä och tog minst varannan sked. OM hennes far hade tur. Annars fick han kanske var fjärde..... För Emma placerade sig mellan honom och tallriken. Riktigt stark var hon också. När hans tallrik var tom fortsatte hon till sin mors......

Då även Emil var där kunde vi passa på att fotografera alla de tre små tillsammans. Vilket också är enda chansen att få med Emil på bild utan att han försöker gömma sig. Men att få hålla lille Tore gör honom rätt stolt. Fast att Tore ännu inte kan spela fotboll med honom.

Bilden blev visst lite sne. Men på de övriga sitter barnen snett. Så det var till att välja det minst sämsta alternativet. Och denna är den bästa med minspel osv. Nu lär det dröja 2 veckor innan man träffa dem nästa gång. För då fyller min far år och då samlas vi alla nästa gång.....

2 kommentarer: