Öland

Öland
Solnedgång

söndag 16 juni 2013

Änne en vecka gången

Vet egentligen inte riktigt vart den tog vägen men borta är den. Å andra sidan är allt som var planerat gjort så den försvann väl med sysslorna. Rymde till Öland och solen i fredags. Riktigt varmt och skönt där. Vet dock inte om jag bättrade på den obefintliga solbrännan. Var dock ute och gick i bara linne så den lilla som finns har iaf inte försämrats.

Maken fixade mina däck efter mycket om och men. Själv tog jag den äldsta granntösen med till förrådet. Hon behövde ett täcke. Och jag hittade "bara" 4 oanvända inplastade och tre använda. Detta efter att ha öppnat en kartong och två plastsäckar. Skickade med en kudde, stekpanna och lite annat. Gäller att passa på när man kan bli av med lite.


Vi passade även på att besöka Eva's kroppkakor på Öland.  Riktigt gott är det. Nu har de öppnat en butik till. Med fisk, glass och en massa andra lokala saker som går att äta. Vi kunde köpa både lingonsylt och mjölk där. Behövde inte åka till affären ens. Hittade en liten välkommen hem present till samma tös som ovan. Dvs hemmagjord jordgubbssaft, lokalodlad krydda samt någon marmelad av något slag. Ett besök rekommenderas om Ni passera Köpingsvik på Öland. Mitt emot Lundegårds svänger man av. Sedan är det bara att följa skyltarna. Endast stängt måndagar och midsommarafton.

Innan vi lämnade Öland i fm hann vi med att köra bort lite från husvagnen. Hade lite mer prylar än vi behövde. Var dessutom tvungna att åka hyfsat tidigt. Hade bokat tvättstugan. Vilket har gjort att nu är tvättkorgen tom igen. Bara att börja fylla på igen. Bokade ny tid om knappt 2 veckor. Fast tog en torsdag då. Med lite tur hinner vi köra tre maskiner och tömma tvättkorgen då med.


Hann sitta och drömma lite också. Kollade in nya kläder på nätet. Hade jag köpt det jag velat behöver jag tre löner eller något. Plockade ihop alldeles för mycket. När jag väl gick igenom allt jag lagt på inköpslistan blev inget kvar. Vill gärna prova så jag vet att det funkar på mig med.

Fast i veckan behöver maken hitta shorts nere i Polen. Annars får vi köpa veckan efter. Han tog på sig ett par igår. tog tre steg och de hade åkt ner till fotknölarna. Så när vi kom idag fick han prova alla han hade. 2 funkar hjälpligt. Men han behöver några till. Man kör liksom inte 22 mil för att tvätta shorts var och varannan dag. Å andra sidan kanske jag kan hittar några i veckan. Brukar funka det också,


Lunchen till imorgon är färdig och väntar i kylskåpet. Kläderna ligger och väntar bara morgonen som ska komma. Ska vattna blommorna med men annars är allt gjort. Kanske skulle göra det och se till att komma riktigt tidigt i säng?? Har ju bara sovit bort nästan 24 timmar denna helgen.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar