Öland

Öland
Solnedgång

torsdag 31 maj 2012

Fryser!!

Är ju kallt ute igen! Eller så beror det på att jag bara har vårjacka nu och inte tjock vinterjacka. Har tom tagit på mig långbyxor igen, Förvisso bara tunna legging med dekorationer men iaf. Har haft korta byxor ett tag nu annars. Vill ha det igen!






Har dock fått veta att temperaturen nästa vecka ska vara upp till 31° och som kallast på nätterna 16°. Känns som jag kan leva med det ett tag framöver. Och skulle det inte bli mer än 20° så är det fortfarande bättre än här och nu! Å andra sidan behöver jag inte vattna mina blommor i byttan på balkongen. För det kommer en regnskur med jämna mellanrum. Men solen försvann någonstans mellan Jylland och Köpenhamn på vägen tillbaka i tisdags.





Har iaf hunnit att tvätta upp allt och börja packa. Men jisses så sliten jag känner mig för tillfället. Måtte jag piggna till lite innan de närmaste två veckorna. För de lär bli en aning tuffa. Annars får jag väl tillbringa midsommarhelgen med att sova. Någon nytta av den helgen ska man väl ha. Även om jag egentligen inte har någon lust att sova bort den. Hoppas kunna få en chans att ta en eller två dagar extra ledigt i samband med den helgen.


Men nu borde jag gå ut till parken utanför. Något litet jippo där. Något lopp för skolan och de lägre klasserna om jag har förstått det rätt. Passar bra för jag är trött och de yngre eleverna ska väl snart lägga sig de med??

God natt!

söndag 27 maj 2012

Varma dagar

Har vi haft många av nu ett tag. Måtte det bara inte vara alla för sommaren utan att det kommer fler. Varit lite halvmulet av och till idag men inte värre än att det varit skönt ute.



I fredags stannade vi till hos mina föräldrar. Dock jobbade mamma. Varför vara 65+ på heltid? Nåja det var ruggigt varmt så 20 min innan vi var framme stannade vi vid en mack och köpte dryck. Dvs vatten till mig och någon vitamin variant till maken. Men de hade mjukglass också. Som man kunde få chokladdoppad.  Gissa om jag föll för den!







Dock ville min far också bjuda på glass. Först sa jag nej men det var varmt så varför inte. Magen gillade inte mitt ja kände jag efter halv. Wilma sa att hon också tyckte det var varmt och hade inget emot att ta över glassen. Nu får vi hoppas att detta inlägg hinner komma långt ner innan mamma läser. För hon blir nog inte så lycklig för denna gåva till Wilma.


Varm Wilma.

När man blir smått galen.

Eller förresten kan man bli något man redan är??  I vilket fall som helst har jag nu  lyckats att få ihop hela Barbapapa familjen.


Nu ska jag dels knyppla ljuset klart så jag kan knyppla en ny Barbapapa. Vet precis hur jag vill ha det. Och det måste vara klart innan september är över. Man vet ju inte vad som händer så jag ska försöka göra det innan semestern är slut. Monteringen tar också lite tid. Vore skönt om jag hann med det också.


Detta är alla dubbletter jag fick ihop i min jakt på samtliga familjemedlemmar. Hade troligen varit billigare att köpa dem på tradera. Dock ska dessa bara hitta en bra kartong. För de trivs inte här utan vill flytta till Värmland. Till en som kunde förbarma sig över dem. De kommer så snart jag kommer åt!

Någon som vet hur man öppar upp en Acer laptop?

Min dator stänger av sig väldigt snabbt numera. Och detta för att hårddisken blir överhettad. Har hittat vad fläkten sitter. Men hur kommer jag åt den?? För det kanske räcker med att rengöra den? Eller kan man byta ut den??

Min stackars lilla dator......


Maken har köpt mig en ny hp. Han har installerat det allra mesta nu förutom att jag inte har köpt något office paket än. Måste ha office, blir bara sur på open office. Han sitter numera tillsammans med mig och läser på internet.. Han nyttjar den nya så länge.


Den nya datorn......

Jag hoppas mest på att ett under ska ske och min dator botar sig själv. Skulle ge rätt mycket för att få behålla min acer. Hmmm en plastbit med en del elektronik i. Att de kan få en i sitt grepp så..........

lördag 26 maj 2012

Mönsterås Bluesfestival

Är i skrivande stund på sluttampen. Den började igår och idag på dagen spelades det för fullt överallt på gatorna. Igår kväll och ikväll spelas det i tält mot avgift. Roligare med gatudelen. Ville man kunde man ge en frivillig entré avgift.

Gick där nog i väl två timmar med maken och hans dotter. Fanns bättre och sämre band som alltid. Eller då det är blues så är det väl egentligen bara olika delar av den. Och jag föredrar den tyngre mer sorgsna. Inte för inte det heter blues.


Fanns allt från trasiga byxor till kostymnissar. Denna grupp var från Borås.


Fanns fina bilar här också.....


Denna grupp var nog favoriter trots allt. Köpte två skivor av dem samt av Mönsterås Blues Band. Så lite musik fick följa med hem. Och alla med Barometern kan troligen se mig i den tidningen på måndag. Fick frågan varför jag hade åkt dit. Som om jag hade varit där om de inte hade spelat blues på gatorna.......

Örsjö marknad

Förra söndagen var det Örsjö marknad. Passade på att besöka min mor och ge denna lilla marknad en stund av min dag. Detta var dagen efter crusingen i Borgholm. Gratis parkering var det men de flesta parkerade längs gatorna. Och dessa bilar var nog största behållningen av denna marknad.


Denna var en riktig skönhet!






Lika fin invändigt som utvändigt.




Kolla in säterna.





Välpolerad så man kan spegla sig i bilen.


En eloge till ägarna av bilen. Inte jobb det har lagts ner på denna bil. Hade dessutom turen att ligga bakom halva vägen mellan Nybro och Örsjö.


En annan bil


Ytterligare en bil.


Hur lyckas man få en bil att vara så fin invändigt? Den är ju inte några år gammal utan väldigt gammal.....


Lika fin utvändigt......


Så fanns den både motorcyklar och mopeder. Gamla mopeder också som Ni ser. Och de gick att köra också.

Borgholms crusing den 19 maj

Utlovade lite bilder. Och många är de inte. Finns bilar jag gillar bättre än andra såg jag när jag tittade på korten jag tog.


Hyfsat ny. Har sett nyare i Staterna.


En vit variant utan tak


En svart utan tak. Gissa nu vilken som är min favorit. Fast det ska egentligen vara en sprillans ny. En sådan med svärtad färg......


Annars var det flest bilar från detta sekel..............

När man minns "gamla" tider

Var hos min mor förra helgen. Har en ovana att lämpa över blommor som inte riktigt vill sig hos mig till henne. Eller när man en gång i tiden vann blommor på MN. Allt som behöver extra omvårdnad får min mor ta hand om. Ibland händer det att blommorna kommer tillbaka.

Men inte dessa. Var gång jag är hos henne får jag en chans att minnas Ingbac44, pysslingen, alpen mfl


Denna kommer från alpen. Och se hur bra den trivs!


Har massor av s¨dana här överallt.


Denna fick jag av pysslingen. Hos mig trivdes den inte alls. Men här växer den så det knakar.


Dessa kommer från Ingbac44. Var från början en kruka men mamma fick dela den. Dock har de inte blommat än.

Övriga blommor hos mamma är i samma status......

tisdag 22 maj 2012

Vad man gör en varm solig lördagkväll på Öland?

Tja det beror ju förstås på vilken lördag det gäller. Men den som var i lördags brukar återkomma varje år men blir bara större och trevligare. I år hade de tom lyckats med att behålla lite värme på kvällen. (Eller så
hade jag lyckats med att ha tillräckligt varm jacka på mig.)

Vad det var för dag?? Borgholms motor och crusing. Inte för att jag vill äga en sådan bil själv men jisses så trevliga de är att titta på. Iaf på de som är iordninggjorda. Tog bara några bilder så vill ni se bilder är det bättre att gå hit. Nu har de iofs bara "gamla" bilder men mina bilder får Ni vänta på några dagar till.

Dessutom lyckades jag ta ännu bättre bilder på söndagen i Örsjö. Och de kommer samtidigt.

(Denna bilden är iaf tagen i Örsjö men vid ett tidigare tillfälle.)

Hmmm

Jag har en bil. Jag tvättar gärna min bil men behöver då tillgång till rinnande vatten då jag vill tvätta för hand. Jag avskyr att sitta i en biltvätt. Det är rent ut sagt vidrigt. Man är instängd och det luktar för dj-ligt. Idag kom maken på att han lovat att hjälpa mig att tvätta min bil i en biltvätt. Detta löfte fick jag för mer än två år sedan......

Nope bilen blev inte riktigt ren. Men man ser iaf att den är röd numera. Ska tvätta den igen. Men först i morgon då makens favorit tvätt är igång igen. Hoppas jag för vem vet det kanske tvår mer än två år till??? Fast det klart jag kanske kan få låna mammas vattenslang. Tvättsvampar har jag mängder av. Mamma????


En liten nöjestur

Har denna och nästa vecka lite intensiva veckor med mycket, besök, möten osv. Bl a ett möte i morgon på den ort jag bor. Men detta möte är inte mer än halva dagen. Tar man dock med sig datorn har jag tillräckligt med jobb i den för att klara mig i dagar utan att bli sysslolös. Tror Ni jag kom ihåg att ta med den hem??

Nope, men maken tyckte vi kunde åka till den lilla ort (med 900 invånare) som ren nöjestripp. Rakt ut i ingenstans för det är roligt?? Min mor åkte dit en gång. Hon trodde hon var vilse flera gånger innan hon kom fram! Och då följer man bara vägen i drygt en mil............

Nåja jag behövde datorn så nu är den hemma. Men inte var det en nöjesresa iaf!


tisdag 15 maj 2012

Gillar när fel blir bra

Dvs när väderprognosen säger regn och det sker är att det blir mulet ca en halvtimme. Hade stått ut en timme till men det gör inget med bara en halvtimme mulet istället för en heldag med regn. Nu hoppas jag på bra väder resten av veckan också.


Jobbade hemifrån idag. Fick en riktigt trist fil igår som behöver förberedas och bearbetas innan vi kan ha möte med den som underlag. Och samtliga enheter ska ha möte med denna fil som bas. Och helst redan på måndag nästa vecka. Har nu gjort alla utom hundra rader. De hoppas jag hinna med i morgon före frukost. Har möte med en leverantör som finns med på listan sedan. Allt ska helst vara klart före semestern....... Mycket jobb blir det.


Vet Ni hur fyrkantig man blir i ögonen efter några timmar?? Och jag har "bara" varit framför datorn 10 timmar idag. Så nu blir det inte mer idag. Kom på att lite pauser behövdes. Passade på att tvätta. Tvättstugan var ledig och ett par maskiner kunde jag plocka ihop. Nu är allt tvättat och tillbaka till sina platser som rent.


Igår efter jobbet hann jag både handla, plantera nya blommor på balkongen och plocka runt lite.  Hoppas bara att Margariter (eller hur de nu ska stavas, ser fel ut) klarar sig ute nu. Blev blå lobelia också. Kan bli bra om de överlever. Beror på hur mycket sol och vatten vår herre kommer att ge dem. Men det lär väl synas rätt snart antar jag.


Packade det mesta för helgen redan igår. Men troligen åker vi inte förrän torsdag morgon och då med min bil. Hoppas få på mina sommardäck. Med lite tur så. Någon ny dator har vi inte sett men de har iaf inte skjutit mer på leveransen. Håller tummarna för att de låter bli också.

Nu är det lika bra att låta denna dator får vila lite. Kanske ska stänga av den innan den slår ihop själv som omväxling?? God natt!


måndag 14 maj 2012

Om jag bara kunde förstå.

Det är likadant varje söndagskväll (nästan). Tänker lägga mig i tid och rätt vad det är sitter jag och tittar på Fowley's war. Enda programmet jag verkligen tittar på och det slutar runt midnatt. Väldigt smart om man ska upp 5.35 dagen efter. Och jag vet om att det slutar sent. Smartast vore om man tog sig i kragen och gick och lade sig innan det börjar. Men icke.

Fick en del gjort i helgen som var. Inte så dumt att ha en dator som inte ger en mer än 45 min åt gången. Varit ute och gått ett antal gånger. Kanske inte så väldigt långt var gång men desto fler gånger. Och det borde väl ändå vara bättre än ingen motion?

Hunnit att städa undan en hel del och då dammråttor inkluderat. Fattar inte varifrån de kommer? Och de verkar inte vilja flytta heller. Funderar på en sådan där dammsugare med vattenfilter. Någon som vet om de är bra? Jag har fått för mig att de inte dammar lika mycket som vanliga.

Köpte ljus, fat och sten på IKEA tidigare iår. Nu när påsken är över har jag bytt ut den gula sanden. Mot ljusgrön. Ser riktigt bra ut om jag får säga det själv. Och visar jag ingen bild kan ingen säga emot :) Blommorna har inte blivit omplanterade men väl fått mer jord. Förstår inte vart jorden tar vägen men försvinner gör den och jag slänger inte alla i skallen på mig själv.......

Börjat att förbereda för en lång helg på Öland. Med lite tur blir det så men datasystemet på jobbet uppdateras denna vecka så vi får väl se vad det blir av det. För inte kan det väl fungera smärtfritt på en gång? Ett datasystem? Utan strul för någon? Håll tummarna för ett under! (Maken kom hem lagom till midnatt igår eller straxt innan jag gick och la mig.)

Om någon vill gå på loppis i helgen utanför Köpingsvik kan Ni hojta till. För då öppnar jag. (Måtte vädret inte vara sämre än det varit idag och låt det helst vara som igår med sol.)

Nope gäller att skynda sig så datorn inte slocknar igen. Ha det gott!

fredag 11 maj 2012

Mer sol tack!

Var hyfsat fint väder ända tills jag landade i Växjö tisdag kväll. Sedan har det varit blåst och regn om var annat. Ok någon minut med sol lite då och då. Men jag vill ha mer sol! Vill kunna sitta på balkongen och fundera på vad som ska planteras efter påskliljorna som nu sakta håller på att vissna ner.


Kanske tom få lite färg? Iaf på ben och armar. De är så vita att hade jag haft vita lakan i sängen hade jag försvunnit i dem. Varit totalt osynlig. Ok lite överdrivet men inte mycket. Har dock tänkt att fuska lite och när lotionen tog slut sist köpte jag sådan som ska ge lite färg. (Tog den som ska ge mycket färg.) Efter ett antal gånger så har den ännu inte gett något resultat.


Maken köpte dator på nätet förra helgen. Betalade i förskott men beställde även lite minne till servern. Minnena är restade. Skulle först komma i slutet på denna veckan. Igår stod det att det skulle komma nästa fredag och idag kunde vi läsa att det kommer den 25-e. Min dator som var det dyraste gick inte att skicka utan minnen som inte ens är till den datorn....... Min nuvarande klara numera knappt en timme innan den ger upp.


Får se hur många gånger jag försöker göra inlägg här innan den kommer. Nu är det dags att lägga upp detta för nu närmar jag mig en halvtimme. Ha det gott!

tisdag 8 maj 2012

Så typiskt!

Har ju varit i Finland idag. Riktigt fint väder där också. Iaf så länge jag inte tog på mig några solglasögon. Men så fort jag tog på mig dem gick solen i moln. Säg är det inte typiskt?


Men även att man då ska sitta inne på möte mest hela dagen?? Fick dock träffa två av de finska inköparna som jag jobbar ihop med. Med den ena kom jag överens om att vi visst ska göra en leveransbedömning. Dock är vi lite osäkra på vem från inköparna som ska vara med på den. Men ett steg närmare är vi. Den andra diskuterade jag en leverantör med samt lite spännande lösningar som är på g. Kan blir intressant. Dock glömde jag prata med honom om en annan leverantör och nu är jag hemma igen. Säg är det inte typiskt??






Kom iväg till flyget smidigt och bra. Var dock något sen till Arlanda och hade inte så lång tid på mig till nästa flight som ligger i andra änden av Arlanda. Det var bara till att ta fart och halvspringa så man hann dit samt igenom säkerhetskontrollen. Hann köpa en dricka sedan skulle vi gå om bord. Om det nu hade gått som planerat. Men se sista planet var försenat. Är det inte typiskt?? Hade ju kunnat gå i en lagom takt i stället om jag hade vetat..............


Men jag kom hem. Taxi väntade på mig som den skulle och maken släppte in mig. Glömde dock att jag skulle ha retats lite med maken. Köpte honom ytterligare en GANT skjorta samt ett par strumpor. Hade dock talat om för honom att jag hade varit i den butiken och handlat. Hade planerat att ge honom strumporna och vänta med skjortan. Det glömde jag dock, är det inte typiskt?


måndag 7 maj 2012

En vacker dag

Har det varit idag. Och som alltid när något är helt utmärkt är också något väldigt fel...... Det kan inte bero på att jag skulle resa idag, Lika fint väder både i Danmark och här i Finland. Det som inte var OK idag var att några kineser (jo de var från Kina) tyckte de kunde ta min väska när de skulle av i Malmö.

Dock kom de på att det inte var deras väska. Så de ställde den på perrongen i Malmö...... :( Tack gode gud för vänliga och omtänksamma människor. Jag hade koll på min väska vid varje stopp med tåget utom just vid Malmö C. Men se det fanns de i vagnen som gick ut och sträckte på benen och såg de hela. De var dessutom så vänliga att de tog väskan med och frågade om den tillhörde någon i vagnen. :)

TACK snälla Ni som bar in min väska igen!!



Sånt här kan göra mig något irriterad. Ska man verkligen behöva sitta och ha sitt bagage i knät för att vara säker på att det inte försvinner?? Även i 1-a klass? Vill snart ha låsbara skåp på tågen! Hör Ni det SJ och DSB?? Jag vill kunna jobba när jag åker 1-a klass SJ inte bevaka mitt bagage!

Sedan har jag varit ute och gått i Tampere (Tammerfors) idag. Gick inte vilse alls!! Nästan men det var i mataffären när jag var på jagt efter salmiak och söt lakrits.

Dags att göra annat. Ha det!

Fortfarande hyfsat väder ute

Som det kanske märks tydligt här inne. Ibland är det hyfsat varmt och ibland har det bara varit okallt. Dvs inte kallt även om det är långt tills det kan kallas varmt.



Inte heller har det hjälpt att min dator får för sig att stänga av sig själv och men vet aldrig när det sker. Ibland lever den 4 timmar ibland en kvart. Dvs den blir överhettad och kylplattan orkar tydligen inte hjälpa den alla gånger. Men men då sitter man inte här så mycket. Alltid en fördel när solen skiner ute.



Servern la av förra veckan. Alla mail, kort, recept (Ca 5000) osv försvann. Luktade bränt och vi misstänkte det värsta. Men efter att ha haft den avstängd i tre dygn och maken skulle utreda lite. Upptäckte han att fläkten på grafikkortet hade gett med sig bokstavligen. Vi hade några gamla och maken testade. Första funkade inte med detta moderkort men nr 2 passade bra. Och till all lycka så var det allt som hade hänt. Servern är nu uppe och igång.

Detta har dock gjort att maken har köpt en ny server samt igår kom på att han behövde något mer till den. Och med detta så beställde han mig en ny laptop. Jisses vad frågor jag skulle svara på. För min del räcker det om jag kan vara här, på FB, maila samt skriva i word och excel. (Och egentligen hade jag velat ha nuvarande kvar. Undrar om den går att laga?)

Nope, nu ska skor på och jag ut till taxin. Ha det!